Het verhaal achter de Kleine Schutterij
De rondgang van de Kleine Schutterij is een vrij unieke gebeurtenis, want het is de enige in Nederland. De Kleine Schutterij werd in 1895 opgericht om de kinderen aan het einde van de schooltijd alvast te laten oefenen ‘voor het grote werk’. Ook was het fijn om tijdens het volksfeest samen te spelen en leven in de dorpen te vieren. Tijdens de rondgang wordt op diverse plekken het vaandel geslagen en hakken de bielemannen de paaltjes om. De bloemenmeisjes in het wit, halen voor de bielemannen ‘de goede gaven’ op, zodat alle kinderen kunnen genieten van de traktaties. Nog elk jaar trekt de Kleine Schutterij door Laag- en Hoog-Keppel en Eldrik.

Word Vriend van Volksfeest Keppel en Eldrik
Vindt u ook dat het Volksfeest in Keppel en Eldrik een mooie traditie is en een extra bijdrage verdient? Word dan ‘vriend’ van het Volksfeest! U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Route optocht gewijzigd
Sinds 2016 is de route van de optocht gewijzigd. We verzamelen aan het Wilhelminaplantsoen in Laag-Keppel en na een korte ronde door het dorp gaan we verder in Hoog-Keppel. We sluiten de optocht af op de Van Panhuysbrink.
route-optocht

Jubileum 120 jaar
In 2015 bestond het Volksfeest Keppel & Eldrik 120 jaar!

volksfeest 120jr logo