EHBO vereniging Drempt start binnenkort met een cursus reanimatie/AED en een cursus EHBO.

Reanimatie/AED cursus
Het doel van een cursus reanimatie is dat u iemand kunt helpen die buiten bewustzijn is en geen ademhaling meer heeft. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrillatie). In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen er dus levens gered worden. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Een korte training helpt om in noodgevallen snel en doeltreffend te handelen.

Duur: 2 lesavonden van 2,5 uur (20.00 t/m 22.30 in Drempt).
Prijs: € 40,- (45,- incl. certificaat) Max. 8 deelnemers per cursus.
1e groep: dinsdag 4 en 11 april
2e groep: dinsdag 25 april en 9 mei

EHBO cursus
De EHBO cursus bevat het basisdiploma EHBO, verbandleer, reanimatie en AED-training (Automatische Externe Defibrillator). Tijdens de cursus zal de EHBO-theorie meteen in de praktijk geoefend kunnen worden. Tijdens de 13e les wordt afgerond met een examen. Bij voldoende opgave zal de EHBO cursus maart 2017 starten. Diverse zorgverzekeraars vergoeden een groot gedeelte van het lesgeld.
Duur: 13 lesavonden van 2 uur (20.00 t/m 22.00 in Drempt).
Prijs: € 195.- Max. 12 deelnemers per cursus.

Door één van beide cursussen te volgen, kan men zich opgeven bij Hartveilig wonen als vrijwilliger. Klik hier voor meer informatie. Hierdoor blijft het netwerk van vrijwilligers die nodig zijn voor Hartveilig Wonen voldoende gewaarborgd!

Voor beide cursussen geldt aanmelden voor 15 februari 2017.

Voor vragen of aanmelden: 0314-381891 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.