De brief van de dorpsraad aan de gemeente Bronckhorst waarin de dorpsraad zich terugtrok uit het overleg, deed veel stof opwaaien. Een reactie van de gemeente bleef niet uit. Een delegatie van de dorpsraad heeft een goed en constructief gesprek gevoerd met de gemeente en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

De dorpsraad heeft voorgesteld om het voormalige terrein van HC’03 te gebruiken voor starterswoningen en daarmee een energie-neutrale wijk te creëren. Het terrein verdient meer dan zonnepanelen alleen. Door het karakter met een omzoomde bomenrand, is het een uitstekende locatie voor een starterswijk. Bovendien ligt het zeer gunstig ten opzichte van de uitvalswegen. Bewoners kunnen voor hun werk binnen 20 minuten in Arnhem zijn. Ook voor werk elders in de Achterhoek is het een gunstige uitvalsbasis.

De dorpsraad hoopt twee vliegen in een klap te slaan. Jongeren naar Keppel trekken, waardoor er meer reuring is en de faciliteiten die er nog zijn wellicht open kunnen blijven. Door een energie-neutrale wijk draagt Keppel bij aan de doelstellingen voor 2030 van de regio Achterhoek rond duurzame energie.

De dorpsraad gaat een plan uitwerken voor een starterswijk van 30 tot 40 woningen voor jongeren tot 35 jaar. En alternatieven zoeken voor 5.000 tot 7.000 zonnepanelen. Bijvoorbeeld op grote boerenschuren in onder andere Eldrik. Volgens gemeenteambtenaar Erik Mol zou AGEM financieel kunnen ondersteunen. Samenwerking met het Hummelse Zonnekracht staat voorop.

De gemeente is bereid om de dorpsraad ruimte te geven om onderzoek te doen. Er zijn al veel ideeën en de dorpsraad is enthousiast.

Ken je jongeren die een starterswoning nodig hebben en op het mooiste stukje platteland van de wereld willen wonen? Denk mee met de dorpsraad. Het netwerk van de bewoners van Hoog-Keppel, Laag-Keppel en Eldrik is daarbij cruciaal!

  • Meld je ideeën
  • Gebruik je contacten
  • Zegt het voort!

Lees hier het persbericht van de dorpsraad

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

voorbeeld starterswoningen