Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Hebt u een (gebruiks)probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Kom langs bij het Repair Café. Onze specialisten zijn er om u weer op weg te helpen. Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel, organiseert maandelijks, op de 1e donderdag van de maand, van 9:30 uur tot 12:00 uur, een Repair Café in Hoog-Keppel. 

Het eerste Repair Café is op donderdag 1 februari 2018

In het gezondheidscentrum te Hoog-Keppel, aan de Burg. van Panhuysbrink 1e, draait het op 1 februari 2018 om repareren. Tussen 9:30 en 12:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om u gratis te helpen bij allerlei reparaties. De reparateurs beschikken over veel kennis en praktische vaardigheden.
U bent welkom voor het herstel van bijvoorbeeld broodroosters, lampen en föhns. Maar u kunt ook kleding of speelgoed meenemen. Gereedschap en materialen zijn aanwezig

In Nederland gooien we heel veel weg. Ook spullen waar bijna niets mis mee is en, die na een eenvoudige reparatie, weer prima gebruikt kunnen worden. Veel mensen zijn niet meer vertrouwd met repareren. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen. Repareren verkleint de afvalberg en bespaart geld en kostbare grondstoffen. Bovendien draagt het bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en interessant, en vaak heel gemakkelijk.

Het Repair Café is ook bedoeld om mensen op een andere manier met elkaar in contact te brengen. Je leert zo ook andere dorpsgenoten kennen. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten.