In de periode van 11 t/m 18 juli 2019 is onder de bevolking van Hoog- en Laag-Keppel en Eldrik door de Dorpsraad een enquête uitgezet. De vraag die werd voorgelegd betreft de toekomstige bestemming van de voormalige H&K-voetbalvelden in Hoog-Keppel. De inwoners van 18 jaar en ouder konden kiezen uit 3 opties:

  1. Zonnepanelen
  2. Plan Hessendaal
  3. Anders.

Van de ongeveer 790 volwassen inwoners van de dorpen waren 434 personen in de gelegenheid de enquête in te vullen. Een deelnamepercentage van bijna 55%. 385 bewoners gaven daarbij aan te kiezen voor het integrale verbeterplan Hessendaal. Dat is bijna 89% van de inwoners die deelnamen aan de enquête. Zonnepanelen hebben de voorkeur van 18 inwoners (4%). Tenslotte gaven 31 inwoners (7%) aan een andere voorkeur te hebben. Deze bestemmingen varieerden van landbouwgrond, tot de bouw van een hotel of een ecologische tuin.

Draagvlak
Voorzitter van de Dorpsraad Keppel&Eldrik Johannes Arets is blij met de uitslag. “Allereerst ben ik blij dat zoveel mensen de moeite hebben genomen de enquête in te vullen. Dit geeft aan hoe betrokken onze inwoners zijn met het wel en wee van onze leefomgeving. Daarnaast ben ik natuurlijk bijzonder verheugd met de uitslag en de eenduidigheid daarvan. Met een 89%-keuze is er geen twijfel over wat de wens van de bevolking is. De overgrote meerderheid kiest voor het plan Hessendaal. En daar zijn wij als Dorpsraad ook bijzonder blij mee. Dit plan komt de woonmobiliteit, de gemeenschapszin en de verbondenheid ten goede. Hier schieten onze inwoners wat mee op.” Inmiddels heeft de gemeente Bronckhorst al gereageerd richting de Dorpsraad en is het plan voor zonnepanelen van tafel. Er is voor na de zomer een afspraak gepland om door te spreken over het plan Hessendaal. De Dorpsraad gaat in de tussentijd vast inventariseren of er geïnteresseerden zijn voor een woning of appartement in het woninggedeelte van het plan Hessendaal. Binnenkort gaat hiervoor de site www.hessendaal.nl de lucht in.

Bekijk hier het persbericht

Dorpsraad Keppel&Eldrik
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.