Volksfeest 2022

 

PERSBERICHT (Hoog-Keppel, 5 september 2022)

Zinderend Volksfeest Keppel en Eldrik 2022

HOOG-KEPPEL – Inwoners van Laag-Keppel, Hoog-Keppel en Eldrik beleefden afgelopen zaterdag, 3 september, een zinderende dag tijdens de 127e editie van het traditionele Volksfeest. De zonovergoten dag, boordevol activiteiten, was van begin tot eind een feest voor jong en oud.

Na twee jaar gedwongen pauze, ging de dag weer van start met de optocht van grote en kleine wagens en loopgroepen, met zeer actuele thema’s als ‘droogte’ (Loch Keppel), de wegafsluitingen en de bouw van appartementen (Aparte tenten). Het bonte gezelschap startte in Laag-Keppel waar op diverse plekken het vaandel werd geslagen voor de bewoners en de Bielemannen hun boompjes omhakten. Langs de Rijksweg trok de stoet naar Hoog-Keppel waar deze traditie zich herhaalde, om ten slotte te eindigen voor het gezondheidscentrum aan de Burg. van Panhuysbrink.

Daar ging het vervolgens verder met het Vogelschieten waarvoor veel belangstelling was van zowel schutters als publiek. De vogel liet zich niet zomaar schieten, daar waren bijna twee rondes voor nodig. Pas na zo’n tweeënhalf uur kwam met het 184e schot het laatste stukje vogel naar beneden en mocht Noel van Cleef zich Koning van Keppel en Eldrik 2022 noemen.

Inmiddels werd het feestterrein klaargemaakt voor de zeskamp, die voor het eerst op de feestdag zelf werd gehouden. Zo kon het publiek verder genieten van de voornamelijk jeugdige deelnemers die het in acht teams tegen elkaar opnamen in een estafette, een natte sponzengooispel, meel doorgeven, tangram, beerpong en ten slotte als finale de klimwand, een attractie aangeboden door de Bielemannen. De eerste plaats, en daarmee de wisselbeker, ging dit jaar helemaal verdiend naar de ‘Unbietebols’.

In de tent werd de dag uiteindelijk afgesloten met een geweldig feest onder muzikale begeleiding van de Retteketet Showband. Uitbundig dansend of lekker chillen op het foodpleintje, het publiek genoot volop, ook dankzij het heerlijke weer. De inwoners van Keppel en Eldrik kunnen terugkijken op een geslaagde 127e editie van hun Volksfeest.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:

Ellen Rink-van Zadelhoff
Volksfeestcommissie Keppel en Eldrik
realrinkies@gmail.com
06 17294193

 

omslagfoto: Harold Wassink
(bekijk ook alle andere foto’s van Harold, gemaakt tijdens ons volksfeest!)

Deze pagina delen...