SPORTVERENIGINGEN

In de directe omgeving van Keppel kan je in de vrije natuur, in de sporthal, bij een sportclub, solo of in teamverband tal van sporten beoefenen. 

Sporthal De Hessenhal in Hoog-Keppel verwelkomt vele gebruikers uit Keppel en omgeving. Volleybal, turnen, freerunning, zaalvoetbal, skeeleren, ouderengym, apenkooien, valpreventie; er gebeurt van alles in de Hessenhal. En ook de leerlingen van de basisscholen uit Hummelo en Drempt volgen iedere week met veel plezier hier hun gymlessen.

De Hessenhal wordt sinds 2015 met veel enthousiasme volledig gerund door vrijwilligers.

De ruime hal van maar liefst 1.320 m2 kan in zijn geheel worden afgehuurd, maar 1/3 of 2/3 deel is ook mogelijk door middel van een elektrisch bedienbare tussenwand. Vanuit het gezellige Hessencafé heeft u direct zicht op de sporters.

Meer weten? Kijk dan op www.hessenhal.nl.

Volleybal

Volleybalvereniging Focus is dé volleybalvereniging in de gemeente Bronckhorst, met als thuisbasis de Hessenhal in Hoog-Keppel. De vereniging kenmerkt zich door een goede sfeer, onmisbaar bij een teamsport! Daarnaast hebben ze tal van vrijwilligers, trainers, scheidsrechters, bestuur en commissies, die de vereniging een warm hart toedragen en ervoor zorgen dat ze samen kunnen doen waar ze goed in zijn: volleyballen!

Voetbal

HC’03 is ontstaan uit een fusie tussen voetbalvereniging Hummelo en Keppel (H&K) en sportvereniging Drempt Vooruit. HC’03 heeft het mooie landelijk gelegen Sportpark ’t Doornslag als thuisbasis. Deze accommodatie biedt ook de mogelijkheid aan andere verenigingen en dorpsgenoten uit Drempt, Hummelo en Keppel om te vergaderen en samen te komen voor allerlei activiteiten. De voetbalvereniging geeft De Hessencombinatie uit, een magazine voor de inwoners van Voor-Drempt, Achter-Drempt, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Hummelo en Eldrik.

Turnen en freerunning

| turnen | aerobics | peutergym | streetdance | freerunning |

Als je zin hebt in een uurtje lekker sporten en bewegen, kom dan eens kijken bij De Sperwer.

Turnen en freerunnen lijken individuele sporten, maar veel activiteiten worden in groepjes gedaan en het samen oefenen is enorm stimulerend. Ook streetdance en aerobics zijn actieve en gezellige bezigheden.

Tennis

Lawntennisclub De Drieslag is de tennisvereniging van Hummelo, Keppel en Drempt. Het tennispark met vier tennisbanen ligt aan de Hessenweg in Hoog-Keppel. Het clubhuis is het centrale punt van de tennisvereniging.

Skeeleren en schaatsen

| skeelertraining | looptraining | schaatsen |

Schaats- en skeelervereniging De Hessenrijders organiseert het hele jaar door skeelertraining en loop-conditietraining . De skeelertrainingen voor de jeugd vinden plaats in De Hessenhal in Hoog-Keppel. De looptraining wordt gegeven in en rond de bossen van Hoog-Keppel. Tijdens een strenge vorstperiode beheert de vereniging de ijsbaan in Laag-Keppel.

Petanque / Jeu de boules

Door Stichting Welzijn DHK is pétanqueclub ‘Leuke Boule’ opgericht.

Wekelijks organiseert zij jeu de boules op de jeu de boules baan aan de Burgemeester van Panhuysbrink in Hoog-Keppel.

Golfen

Golfen midden in de natuur op een 18 holes baan kan bij de Keppelse Golfclub in Hoog Keppel. De baan is uitdagend en kenmerkt zich verder door de rust. De vereniging telt vele honderden leden uit de regio.

Daarvan is er een aantal leden die in Laag-Keppel en Hoog-Keppel wonen. In het clubhuis met zijn restaurant ‘De Heeren van de Grill’ zijn gasten van harte welkom.

De ‘Keppelse’, zoals de vereniging vaak wordt aangeduid, is een van de oudste golfclubs van Nederland. 

Buiten zwemmen

Wil je recreatief zwemmen, werken aan je conditie of zwemles? Het Hessenbad, met terras en ruime ligweiden, biedt jong en oud veel mogelijkheden. Je kunt lekker zwemmen, ontspannen, zonnen en voor de kinderen is er ruimte genoeg om in en buiten het water te spelen. Naast recreatief zwemmen is er dagelijks gelegenheid om banen te zwemmen en kun je deelnemen aan diverse activiteiten in groepsverband. Het Hessenbad is erkend als opleidings- en exameninstituut voor de Nationale Zwemdiploma’s.

Biljarten

Er wordt (bijna) dagelijks gebiljart in het Hessencafé van de Hessenhal in Hoog-Keppel.

Binnen zwemmen

 

Zorgbad Zonnewater biedt met een watertemperatuur van ongeveer 33°C een breed scala aan mogelijkheden rondom (binnen) zwemmen. Van baby’s en jonge kinderen tot aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en ouderen. Naast het reguliere zwemdiploma organiseren we speciale programma’s voor baby’s en peuters, het reuma- en diabetes­netwerk, (kinder)fysiotherpie­patiënten en kinderen tot 18 jaar met een verstandelijke beperking. (meer info…)

U kunt ons bellen op 0314 – 38 11 00 (tussen 08.30 en 13.30 uur), zodat we u kunnen helpen om maatwerk te bieden.

Deze pagina delen...