VOLKSFEEST
KEPPEL EN ELDRIK

Al vele decennia vieren Keppel en Eldrik het traditionele volksfeest. Het volksfeest is gebaseerd op de aloude oogstfeesten. Het is een festijn voor jong en oud met activiteiten op de centraal in Hoog-Keppel gelegen Burgemeester Van Panhuysbrink. Hier wordt ook het vogelschieten georganiseerd. De bielemannen en de vaandelzwaaier spelen een belangrijke rol op het volksfeest. Op zaterdagochtend is er de optocht waaraan veel inwoners met plezier meedoen.

Het verhaal achter de Kleine Schutterij
In de week voorafgaand aan het Volksfeest is de rondgang van de Kleine Schutterij. Een uniek gebeuren. De Kleine Schutterij werd in 1895 opgericht om de kinderen aan het einde van de schooltijd alvast te laten oefenen ‘voor het grote werk’. De bielemennekes en de kleine vaandelzwaaier geven, samen met de bloemenkinderen en de overige kinderen, kleur aan deze rondgang door Keppel en Eldrik.

Word Vriend van Volksfeest Keppel en Eldrik
Vindt u ook dat het Volksfeest in Keppel en Eldrik een mooie traditie is en een extra bijdrage verdient? Word dan ‘vriend’ van het Volksfeest! U kunt een mail sturen naar volksfeestkeppeleneldrik@gmail.com


Jubileumboek 125 jaar Volksfeest Keppel en Eldrik bestellen

Vindt u het jubileumboek een mooi cadeau voor familie of vrienden en wilt u het jubileumboek 125 jaar Volksfeest Keppel en Eldrik bestellen? Wij hebben nog boeken voor u bewaard. U kunt een of meerdere boeken bestellen door een e-mail te met daarin het aantal boeken en uw naam en adres naar volksfeestkeppeleneldrik@gmail.com  

Of download hier het bestelformulier om uit te printen, vul het in en stuur of breng het naar Johannes Arets, Burgemeester Vrijlandweg 12, 6997 AC Hoog-Keppel. 

De kosten per boek zijn € 20,00. Je kunt dit bedrag overmaken op ons bankrekeningnummer NL13 RABO 0315 0284 67 t.n.v. Volksfeest Keppel en Eldrik, o.v.v. jubileumboek. U ontvangt het boek binnen drie weken na ontvangst van uw betaling. Wilt u dat wij het opsturen? Dan is het bedrag per boek € 27,50. 

Deze pagina delen...