VAREN

Kanoën Doetinchem – Laag-Keppel

Beleef de Achterhoek eens vanuit een kano! Markant Outdoorcentrum organiseert en verhuurt al meer dan 20 jaar kano’s op de Oude IJssel. De Oude IJssel biedt veel mogelijkheden voor allerlei kanotochten. De startlocatie is ‘de Bleek’ in Doetinchem (Wijnbergseweg).

Naast de kano’s leveren zij er gratis waterdichte tonnen en zwemvesten bij. Zwemvesten zijn op het traject Doetinchem – Laag-Keppel verplicht i.v.m. de aanwezige scheepvaart. Kinderen zullen onder begeleiding van een volwassene moeten varen.

Varen op de Oude IJssel in een huursloep

Een sloep huren in de Achterhoek om te genieten van de rust en het stukje natuur op het vaarwater.

Leer de Oude IJssel (omgeving Laag-Keppel, Doesburg, Doetinchem) van de waterkant kennen met een sloep. Deze is geschikt voor maximaal 8 volwassenen, ook zonder vaarbewijs!

Sloepverhuur Achterhoek heeft 8 sloepen van het type Saga 20. Deze sloepen staan zeer bekend om hun stabiele ligging in het water. Ze zijn voorzien van nieuwe motoren, zodat u heerlijk kunt genieten van de rust en het stukje natuur op de Oude IJssel.

Jachthaven Bommen Berend
Rijksweg 94
6998 AK Laag Keppel

Vaartochten Doesburg – Doetinchem

Viking Outdoor organiseert vaartochten op de Oude IJssel tussen de Doesburg en Doetinchem. De vaartochten worden gevaren met de Viking I en II. De Viking I is een open voormalige Reddingssloep en de Viking II is een overkapte tender sloep.

U heeft de keuze uit verschillende rondvaarten. Bijvoorbeeld de rondvaart van ongeveer 2,5 uur via de sluis van Doesburg naar Laag-Keppel. Daar is het mogelijk om te molens te bekijken en met een beetje geluk een boerenijsje te halen bij de ijskar van ‘De Steenoven’.


Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Er wordt gevaren bij het minimaal aantal van 8 personen. Ook kunt u reserveren voor privé party’s. Combinaties zijn mogelijk met bijvoorbeeld steppen, wandelen of boogschieten.

Viking Adventure Sport
Meipoortstraat 55
6981 DJ  Doesburg

Deze pagina delen...