kunstenaar
HANNEKE VLEUGEL

Hanneke Vleugel is geboren op 12 maart 1947 in Alphen aan de Rijn. De opleidingen die ze volgde waren de Nd (nijverheidsakte),  L.O. tekenen in Utrecht en Kreatieve Therapie in Amersfoort.

Hanneke Vleugel:

“Tekenen en schilderen in acryl heb ik altijd gedaan; ik heb les gegeven op diverse scholen en daarna thuis (Langezwaag Friesland. Altijd al was ik gefascineerd door die oude foto’s: een vondst die iets bij me opriep. Hoe was het leven van de mensen op die foto’s? Die mensen, die nu ‘van voorbij’ zijn. Ik kende ze van horen zeggen, van de verhalen. Ik wilde ze schilderen. Door deze schilderijen hebben de foto’s een Tweede Leven gekregen, kleurrijk, veranderd.
In de loop van de jaren heb ik een ‘eigen’ manier van werken ontwikkeld. Stapsgewijs ging het bij deze schilderijen zo: de foto vergroot ik handmatig uit tot tekening op doek, dan volgt een onderschildering in wit. Waar nodig pas ik reliëf toe. Daarna komen steeds veel dunne lagen verf in grote plassen op het doek. Waar nodig dep ik het weg of breng ik meer verf aan. Gedurende dit lange proces werk ik laag voor laag door, tot ik tevreden ben. Tijdens dat proces, is het of ik heel dicht bij de mens die ik schilder ben. Ik zit ze op de huid. Sinds enkele jaren maak ik huisjes, van zwerfhout en papier, bewerkt tot minilandschappen. Dit materiaal krijgt door het hergebruik een tweede leven en vertelt een nieuw verhaal.
Geëxposeerd heb ik op veel plaatsen in Nederland, en in Frankrijk. De laatste jaren vaak samen met Els Lemkes, met haar werk ‘grafiek in linnen’.”

“Wilt u een bezoek in mijn atelier? Of een workshop schilderen?
Dat kan in overleg.”

Contact

Hanneke Vleugel
Bernhardlaan 9
6998 AS Laag-Keppel

tel: 06 – 30 04 89 72
e-mail: hannekecvleugel@gmail.com

website: www.hannekevleugel.nl

Deze pagina delen...