zang- en toneelvereniging
ZANGLUST

Zangvereniging Zanglust staat sinds 2015 onder leiding van dirigent Anna Marie Krijgsman. Het is een gemend koor en wordt begeleid op piano door Wim Polman, die tevens ‘reserve’ dirigent is. De repetities zijn in principe elke donderdagavond van 19:45 tot 22:00 uur in het Dorpshuis in Voor-Drempt.

Het repertoire van Zanglust varieert van Bach tot de Beatles en alles wat daar tussen zit. Kortom; mooie melodieën, die prettig zijn om naar te luisteren en heerlijk om te zingen. Gezelligheid staat hoog in het vaandel, maar het leveren van een goede prestatie staat voorop!

Er wordt naar gestreefd om minstens één keer per jaar een concert te geven in de kerk van Voor-Drempt. Daarnaast wordt ook regelmatig opgetreden als gastkoor en af en toe medewerking verleend aan vieringen in kerken en verzorgingstehuizen.

Zang en toneel sinds 1926

Maar liefst tachtig jaar koos deze vereniging voor een combinatie van zang en toneel. Zo kon het publiek tijdens de uitvoeringen (2x per jaar) een avondvullend programma aangeboden worden. Pas sinds 2006 vond een scheiding van beide disciplines plaats.

Sindsdien geeft het koor in het voorjaar een concert in de St. Joriskerk in Voor-Drempt en zet de toneelgroep in het najaar een stuk op de planken in het Dorpshuis Drempt. Op deze manier komt het koor beter tot zijn recht in een mooie accommodatie met goede akoestiek. De toneelgroep heeft zijn eigen publiek en een langere repetitietijd.

Contact

Zanglust Drempt
Bea van der Ven (secretariaat)
De Muldershof 18
6999 CL Hummelo

T: 0314 – 38 10 54
E: info@zanglustdrempt.nl

I: www.zanglustdrempt.nl

Deze pagina delen...