Concert The Rosenberg Trio

zo 27mrt2022

UITVERKOCHT

15:30 - 17:00 u.

Dorpskerk

Dorpsstraat 22, 6999 AD Hummelo

 

The Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzfestivals: jazz festival van Montreal, North Sea Jazz, Django Reinhardt Festival in Samois, Jazz In Marciac, Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl Los Angeles. Met alle grote musici: Toots Thielemans, Jan Akkerman, Stéphane Grappelli, Herman van Veen, Jaap van Zweden, Louis van Dijk, Peter Beets, enz. Het trio stond in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti.

De afgelopen 25 jaar heeft The Rosenberg Trio over de hele wereld gespeeld en hebben naam gemaakt als de beste in de gipsy jazz. Geïnspireerd door Django Reinhardt weten ze hun oeuvre te verbreden met klassiek, pop en bossa nova in gipsy swing stijl. Ook hebben ze een groot aantal eigen composities op hun naam. Inmiddels hebben zij meer dan 26 CD’s en DVD’s gemaakt, die allen zeer succesvol zijn ontvangen.

Bezield door één passie muziek maken hebben ze de wereld veroverd. In de late jaren ’70 genieten ze brede bekendheid in de Europese gipsy gemeenschap. Eind jaren ’80 breken ze internationaal door en worden ze hoofdact op menig groot jazzfestival. Het trio heeft naam gemaakt als crème van het genre, bewonderd door fans van alle landen van de wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. Al meer dan 25 jaar vertegenwoordigt The Rosenberg Trio de ''essentie van gipsy jazz''.

 

terug naar evenementenoverzicht