Repair Café

do 07mrt2024

09.30 - 12.00 uur

huiskamer St. Welzijn in het Gezondheidscentrum

Burg. van Panhuysbrink 1e, 6997 AA Hoog-Keppel

 

De Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel houdt maandelijks, op de 1e donderdag van de maand, van 9:30 uur tot 11.30 uur, een Repair Café in Hoog-Keppel.

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!
Hebt u een (gebruiks-)probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Kom langs bij het Repair Café, onze specialisten zullen proberen u weer op weg te helpen. In het gezondheidscentrum te Hoog-Keppel, aan de Burg. van Panhuysbrink 1e, draait
het allemaal om repareren. Tussen 9:30 uur en 12:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies, fiets …... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil de Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer
prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om mensen op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende dorpsgenoot een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten.

Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

 

terug naar evenementenoverzicht