Repair Café

do 07apr2022

09:30 - 12:00 u.

huiskamer St. Welzijn in het Gezondheidscentrum

Burg. van Panhuysbrink 1e, 6997 AA Hoog-Keppel

 

De Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel houdt elke 1e donderdag van de maand een Repair Café. U bent welkom tussen 9:30 uur en 12:00 uur in het gezondheidscentrum aan de Burg. van Panhuysbrink 1e in Hoog-Keppel.

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!
Hebt u een (gebruiks-)probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Kom dan langs! Onze specialisten zullen proberen u weer op weg te helpen.

Diverse vrijwillige reparateurs staan klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Alles wat kapot is of het niet meer doet is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. Of het nu gaat om elektrische apparaten, kleding, speelgoed of servies; de reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten wil de Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om mensen op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende dorpsgenoot een cd-speler hebt gerepareerd of een broek hebt hersteld, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten.

Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.

Ga naar de website van Stichting Welzijn Drempt, Hummelo en Keppel voor de actuele agenda. Hier ziet u of het Repair Café als gevolg van geldende coronamaatregelen wèl of niet doorgaat.

 

terug naar evenementenoverzicht