Tulpenactie Lions Bronckhorst

za 16mrt2024

Verkoop tulpen voor goede doelen

Garvo Drempt/De Tolbrug Toldijk

 

 

LIONSCLUB BRONCKHORST BRENGT HET VOORJAAR IN HUIS

Tulpen het voorjaar in huis laten brengen én tegelijkertijd goede doelen ondersteunen. Een maand lang, van zaterdag 24 februari tot en met zaterdag 23 maart gaan de leden van de Lions Club Bronckhorst in de grote(re) kernen van Bronckhorst de huizen langs om bossen verse tulpen te verkopen. De opbrengst gaat naar drie goede doelen.

Verkoopdagen

De Lions bieden een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren. De bloemen blijven lang goed want ze worden ’s morgens vers gehaald bij de lokale tulpenkwekers IJsseltulp in Empe en de biologische tulpen van Jordy Wesselink in Toldijk.

De actie begint dit jaar in Zelhem, op 24 februari. Daarna zijn op 2 maart Hummelo, Keppel en Drempt aan de beurt, op 9 maart Vorden en Kranenburg en op 16 maart Hengelo. Op 23 maart is de laatste actiedag in Steenderen, Baak en Toldijk. Daarnaast verkopen de Lions leden de tulpen op de wekelijkse vrijdagmiddagmarkt op 1 maart in Hengelo en 8 maart in Zelhem. Zoals voorgaande jaren zullen ook Bouwmarkt de Tolbrug en Garvo Diervoeders in Drempt op alle vijf genoemde zaterdagen de tulpen in de verkoop hebben.

Goede doelen

Als goede doelen, die financieel ondersteund worden uit de opbrengst van de actie, koos de Lions Club Bronckhorst dit clubjaar voor de AED-Stichting Bronckhorst, de Stichting Opvang Noach en Stichting Ubuntu Nederland.

De AED-Stichting draagt zorg voor het instandhouden van een voldoende dekkend AED-netwerk binnen de dorpskernen. Een succesvolle reanimatie staat of valt bij snel ingrijpen door mensen die weten hoe te handelen.De Stichting Opvang Noach biedt hulp aan in het wild levende inheemse dieren met als doel de dieren na kortere of langere periode van verzorging en/of revalideren weer los te laten in de natuur. Ubuntu doet heel goed werk door kansarme kinderen in en rond Kaapstad door middel van educatieve en culturele projecten hun talenten te laten ontwikkelen.

Wie enthousiast is geworden door deze actie en de overige activiteiten van deze club mag vrijblijvend kennis komen maken bij de clubavonden op de tweede en vierde woensdag van de maand. Deze worden gehouden bij Bakker in Vorden. Stuur dan eerst een berichtje naar de secretaris Lionsclub via bronckhorst@lions.nl.

terug naar evenementenoverzicht