De energiecoach van de gemeente Bronckhorst stelt zich voor

Ik ben Edwin van der Wal, energiecoach gemeente Bronckhorst. Ik kom op verzoek bij de inwoners thuis. Niet om te zeggen wat ze fout doen of even zeggen wat ze allemaal moeten doen, nee zeker niet. Ik ga samen met de bewoner door de woning en kan ter plaatse al gratis elementen uitvoeren die invloed hebben op verduurzaming (radiatorfolie, LED-lampen, tochtstrips enz.)

Het maakt niet uit of het een huur- of koophuis is, welk inkomen en of vermogen men heeft. Het enige wat nodig is dat men inwoner is van de gemeente. Ik bespreek met de bewoners wat mogelijkheden zijn. Hierbij staat bovenaan dat dit vrijblijvend en onafhankelijk is (en laat de mogelijkheden ook zien). De bewoner krijgt eigenlijk een soort apk. Hierbij geef ik aan wat handig is om als eerste te doen, wat de kosten zijn en wat het oplevert.

Natuurlijk kan men zeker niet alles in een keer doen en blijft dat ook altijd de keuze van de bewoner zelf. Maar door het gesprek aan te gaan en voor- en nadelen en kosten in te zien, geeft dit net wat meer inzicht voor de bewoner. Of het nu gaat om het energiecontract of subsidie (gemeente of overheid), ook hierbij kan ik assisteren.

Hoe gaat het in zijn werk? Bewoners kunnen zich aanmelden via energiecoach@bronckhorst.nl of bellen met de gemeente via (0575) 75 02 50. Een bezoek plan ik in overleg met de bewoner in en duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Ook ben ik regelmatig bij de sociale teams in de dorpen, waar men zo kan binnenlopen zonder afspraak. Locaties en openingstijden van de sociale teams vindt u op www.bronckhorst.nl/sociale-teams.

Met vriendelijke groet,

Edwin van der Wal
cluster Buiten, energiecoach

energiecoach@bronckhorst.nl

Deze pagina delen...