PLUKTUINEN, BOEKENKASTJES
en VERKOOPSTALLETJES

• Bloemenpluktuin

In de historische moestuin van Landgoed Keppel is een bloemenpluktuin te vinden. Hier bloeien van juni t/m oktober vele plukbloemen voor een prachtig boeket. Denk aan zomerasters, zinnia’s, cosmea, scabiosa, dahlia’s, korenbloemen, juffertjes, leeuwenbek, amaranth, zonnebloemen en heel veel ander moois. 

Kom plukken wanneer je wilt, vanaf half juni t/m oktober. Alles is geheel self-service. Boeketten kun je contant of via een tikkie betalen. De tuin is te vinden op Dorpsstraat 28A, Laag-Keppel. Ga tussen De Molen en Molenzicht het weggetje in, loop langs de slagboom van Landgoed Keppel, en je bent er. Tot op de tuin!

Contact: Marieke Kitzen | 06 – 48 08 10 27 | mail@mariekekitzen.nl

• Zadenbieb

Bij de Zadenbieb Hoog-Keppel kun je groenten-, bloemen- en kruidenzaden inbrengen, ruilen en lenen.

De Zadenbieb is bedoeld voor zelf geoogste zaden en biologische zaden uit de winkel. De ingebrachte zaden moeten afkomstig zijn van bloemen en planten die zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn grootgebracht.

Heb je zelf zaden?
Deze kun je inleveren in het bakje “Inbrengen” en ruilen tegen zaden uit de bieb. Lees hiervoor eerst de spelregels. Doneren zonder ruilen mag natuurlijk ook.

Heb je zelf nog geen zaden?
Geen probleem. Neem gerust wat zaden mee uit de bieb en wie weet kun jij in de herfst je zelf geoogste zaden teruggeven aan de bieb.

Valkenbos 4, Hoog-Keppel

Openingstijden:
zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur
(vanaf maart bij mooi weer)

E-mail:
zadenbiebhk@gmail.com

Website:
www.zadenbieb.org

• Boekenkastje

Monumentenweg
Hoog-Keppel

Ter hoogte van nummer 16 vindt u een boekenstalletje.

• Bibliotheek

In het gezondheidscentrum in Hoog-Keppel is door diverse groepen, waaronder de dorpsraden en stichting Welzijn, een bibliotheek geopend. De bibliotheek is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. U kunt dan vrijblijvend zoeken, al dan niet onder het genot van een kopje koffie of thee. 

• Verkoopstalletjes

Honing

• bij Bertie en Kees de Lindt van Wijngaarden aan de Monumentenweg 19 in Hoog-Keppel

• en bij Marijke en Jan Legtenberg aan de A.G. Noyweg 29 in Hoog-Keppel.

Jam

• bij Joke en Bertus Brussen aan de Monumentenweg 16 in Hoog-Keppel.

• Melktappunt Eldrik

Bij melkveehouderij Siebes-van Kempen aan de Eldrikseweg 10 in Laag-Keppel is verse melk van de tap verkrijgbaar. Op de Eldriksche weide staat een machine waarmee u zelf uw melk kunt tappen. Verser en voller dan van de supermarkt.

Neem uw eigen flessen mee, of koop ter plekke een glazen fles. Deze kunt u dan hergebruiken. Bij het melktappunt zijn tevens eieren van de eigen kippen verkrijgbaar. In het seizoen worden ook nog eens appels en jam aangeboden. Denk wel aan het meenemen van gepast muntgeld!

De Eldriksche weide is een mooi rustpunt tijdens een fietstocht. Er staat een picknicktafel en er is een oplaadpunt voor de elektrische fiets.


Eldriksche Weide
Eldrikseweg 10
6998 CC Laag-Keppel
 

• Boerderijwinkel

Boerderijwinkel Freubelhof
Eldrikseweg 19
6889 CH Laag-Keppel

T: 06 – 55 77 08 87
E: info@freubelhof.nl

I: www.freubelhof.nl

Openingstijden
dinsdag t/m zaterdag: 12.00 – 17.00 uur
(zondag, maandag en dinsdag gesloten)

Aan de vlag aan de weg zie je of de winkel open is.

Deze pagina delen...