Tineke van het postkantoor

Suze Brinkgreve

Dit boekje ‘Tineke van het postkantoor’ is in de dertiger jaren geschreven door Suze Brinkgreve. Eigenlijk is het boek geschreven door Charles Krienen, maar wanneer hij meisjesboeken schreef gebruikte hij het pseudoniem Suze Brinkgreve. Een andere schuilnaam die hij gebruikte was P. Koekoek. Personen en voorvallen uit Hummelo en Keppel spelen in een groot aantal boeken van Charles Krienen een belangrijke rol.

Dit boek beschrijft uitgebreid de dagelijkse gang van zaken op het postkantoor in de Dorpsstraat te Laag-Keppel waar postkantoorhouder Hendrik Harmsen, postbode Chris Buunk en de twee hulp-postboden Hendrik Groot Roessink en Jan Klein Essink vele uren per dag bezig waren om tot in de verste uithoeken van de gemeente hun poststukken te bezorgen.

Krienen gebruikte echter altijd pseudoniemen en zo heet de kantoorhouder ‘de heer Bos’. In hoofdstuk 5 heeft postbode ‘Besseling’ aan Tineke beloofd om haar eens een keer mee te nemen op zijn bestelroute. Zo is de lezer getuige van een lange tocht door de buurtschappen op weg naar boer ‘Peters’ in het verre Eldrik.

Deze pagina delen...