RELIGIE

Dorpskerk Hoog-Keppel

De kerk in Hoog-Keppel is in gebruik bij de Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO). De geloofsgemeenschap houdt wisselend diensten in deze kerk en de St. Joriskerk in Voor-Drempt.

De Dorpskerk Hoog-Keppel is een kerkelijk monument van de Stichting Gelderse Kerken. Dit prachtige bouwwerk stamt uit de middeleeuwen en is beschikbaar voor maatschappelijke, sociale of culturele activiteiten.

De kerkzaal leent zich uitstekend voor kleinschalige muzikale uitvoeringen en exposities. Bovendien is de Dorpskerk door zijn landelijke omgeving een prachtige romantische trouwlocatie.

Dorpskerk / Petrus-en-Pauluskerk
Burg. van Panhuysbrink 11, 6997 AA Hoog-Keppel

secretariaat PGDO:
Kerkstraat 63
6996 AG Drempt

E: scriba@kerkdrempel.nl


St. Joriskerk Voor-Drempt

Naast de Dorpskerk in Hoog-Keppel vinden hier de kerkdiensten plaats van de Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel. Ook dit gebouw is van de Stichting Gelderse Kerken. De kerkelijke gemeente PGDO is de belangrijkste huurder van het gebouw voor de gebruikelijke kerk-, rouw- en trouwdiensten.

U kunt ook thuis meekijken en meeluisteren met de diensten via www.kerkdienstgemist.nl. De kerkdiensten zijn hier zelfs terug te kijken.

St. Joriskerk
Kerkstraat 1, 6996 AE Drempt

secretariaat PGDO:
Kerkstraat 63
6996 AG Drempt

E: scriba@kerkdrempel.nl


H. Willibrordkerk Achter-Drempt

De locatie van de Heilige Willibrordkerk in Drempt heeft ongeveer 560 parochianen. Globaal is het de katholieke kerkgemeenschap van de dorpen Voor- en Achter-Drempt en een deel van Hummelo, Hoog-Keppel en Toldijk.

Het kerkgebouw staat in de dorpskern van Achter-Drempt, het van oorsprong katholieke deel van het dorp. Het is ruim 150 jaar geleden dat de R.K. Parochie Drempt werd gesticht. Inmiddels is het onderdeel van de Parochie HH. Twaalf Apostelen.

H. Willibrordkerk
Zomerweg 19, 6996 DD Drempt

Secretariaat:
Hoefkensestraat 12
6996 DS Drempt

T: 0313 – 47 92 94
E: locatieraaddrempt@gmail.com


St. Martinus Wehl

De Rooms Katholiek Parochie H. Gabriël is een levendige parochie bestaande uit 11 geloofskernen in de gemeenten Montferland, Doetinchem, Bronckhorst en Zevenaar. U bent van harte welkom in één van haar kerken. U mag altijd een beroep doen op de pastores.

In Wehl worden de vieringen gehouden in de St. Martinus.

St. Martinuskerk
Kerkplein 1, 7031 AD Wehl

Secretariaat:
T: 0314 – 68 12 54
E: martinuswehl@parochiegabriel.nl


Deze pagina delen...