kasteeltuin

Sinds september 2015 zijn het Toeristisch Platform Drempt Hummelo en Keppel (TIPDHK) samen met Dorpsraad Keppel en Eldrik en kasteel Keppel bezig om een mooie invulling te vinden voor de moestuin van het kasteel (waar voorheen de boomkwekerij was gevestigd).

Kasteel Keppel heeft dit stuk grond van ruim 1,5 ha opnieuw gebruiksklaar gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland. De oude kas is verwijderd, de grondkas en de werkplaats zijn gerestaureerd en er zijn beukenhagen en paden aangebracht waardoor er verschillende kleinere ruimtes zijn gecreëerd die kunnen worden gebruikt voor een nieuwe inrichting van de kasteeltuin.

TIPDHK komt tot de conclusie dat de kasteeltuin zoveel mogelijk het oorspronkelijke karakter moet krijgen. De kasteeltuin moet een stimulans worden voor bezoekers om van hieruit het gebied Drempt, Hummelo en Keppel te bezoeken. De betrokkenheid van de ondernemers van het platform en de bewoners van Drempt, Hummelo en Keppel bij de invulling en uitvoering van het plan is daarbij cruciaal. Daarnaast is de wens om vrijwilligers in te zetten vanuit o.a. Elver in Nieuw Wehl, stagiaires van het AOC in Doetinchem en Van Hall Larenstein in Velp. Landschapsarchitect Nico Wissing is bereid om mee te denken hoe de inrichting er het beste uit zou kunnen komen te zien waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften, wensen en mogelijkheden. Provincie en gemeente zien de ontwikkeling van dit plan als voorbeeld van burgerbetrokkenheid en willen graag meewerken aan het succes ervan.

TIPDHK, de dorpsraad en het kasteel zijn bezorgd over de verkeerssituatie op de brug bij Laag Keppel en de parkeergelegenheid bij de TOP. Als dit niet structureel wordt aangepakt, zullen de prachtige plannen voor de kasteeltuin moeilijk realiseerbaar zijn. Overleg met gemeente en provincie hierover loopt. Er wordt verwacht dat binnen niet al te lange tijd een doorbraak kan worden gerealiseerd in de onderhandelingen. En daarna is het handen uit de mouwen!

Wilt u bijdragen aan de invulling of uitvoering van dit plan?
Stuur een bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.